Denne nettsiden anvender cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre opplevelse på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Detaljer

Verdighet for
den enkelte

James Garbardino til Litteraturhuset

Dr. James Garbarino er en av de fremste ekspertene i verden på barn som dreper. Han har skrevet 25 bøker. Dette er første gang han er i Norden og det er en unik anledning til å høre ham snakke om faktorer som kan bidra til at barn dreper og hvordan barn kan rehabiliteres etter alvorlig vold og drap.

Foredraget omhandler faktorer som kan bidra til at unge dreper. Han benytter et utviklingsperspektiv for å forstå veien fra barndomsaggresjon til ungdomsvold. I en slik forståelsesramme har flere faktorer betydning, blant annet temperament og et giftig sosialt miljø som stimulerer og understøtter voldelig atferd.

Han tematiserer hvorfor og hvordan kjønnsforskjeller i voldelighet oppstår og består. Et annet viktig tema er hvordan uforløste barndomstraumer påvirker senere aggressiv atferd.

I andre del er hovedtema hvilke faktorer som påvirker utviklingen de neste 20 årene etter at unge har drept. Dette inkluderer betydningen av hjernens modning under og etter pubertet. Han tar også opp hvordan heling og utvikling etter så alvorlige hendelser som drap er knyttet til både kulturell kontekst og individuelle faktorer som temperament og ressurser. Utdanning og utvikling av tro spiller en viktig rolle sammen med terapeutiske intervensjoner i helingsarbeidet. Første del av forelesningen er basert på hans bok «Listening to Killers» (2015). Den andre delen er basert på hans bok: Miller’s Children: Why Giving Teenage Killers a Second Chance Makes Sense for All of Us (2018).


13. august 2019, kl. 10-15
Litteraturhuset, Oslo, konferansesal Wergeland

Pris: 490.- inkl. enkel lunsj

Leave a Reply