Denne nettsiden anvender cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre opplevelse på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Detaljer

Verdighet for
den enkelte

12.08.19 – James Garbarino til Arendalsuka

MANDAG 12. AUGUST THON HOTEL ARENDAL KL. 12:00-14:00
Dr. James Garbarino er en av de fremste ekspertene i verden på barn som dreper. Han har skrevet 25 bøker. Dette er første gang han er i Norden og det er en unik anledning til å høre ham snakke om faktorer som kan bidra til at barn dreper og hvordan barn kan rehabiliteres etter alvorlig vold og drap.

HVORFOR DREPER BARN?
Tema for Garbardinos foredrag er faktorer som kan bidra til at unge dreper. Han benytter et utviklingsperspektiv for å forstå veien fra barndomsaggresjon til ungdomsvold.

I et utviklingsperspektiv er temperament som øker sårbarhet i kombinasjon med et giftig sosialt miljø som stimulerer og understøtter voldelig atferd viktig. Videre tematiserer han hvorfor og hvordan kjønnsforskjeller i voldelighet oppstår og består. Et annet viktig tema er påvirkningen av uløste barndomstraumer på senere aggressiv atferd.

I sin presentasjon vektlegger Garbardino betydningen av sosial og kulturell kontekst fordi denne kan fremme eller forebygge sammenhengen mellom individuelle risikofaktorer og voldsutøvelse Forelesningen er basert på Garbardinos bok «Listening to Killers» (2015).