Denne nettsiden anvender cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre opplevelse på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Detaljer

Verdighet for
den enkelte

15.08.19 – Magne Raundalen og Trygve Børve til Arendalsuka

TORSDAG 15. AUGUST THON HOTEL ARENDAL KL. 12:00-14:00

Psykologene Magne Raundalen og Trygve Børve er to av norges beste forelesere. De er begge etterspurte forelesere, veiledere og klinikere.

HVORDAN KAN VI GJENOPPRETTE DEN TAPTE BARNDOM

Det er 30 siden barnekonvensjonen ble vedtatt. Påvirker den i stor nok grad utforming av politikk? Vår kunnskap om barns utvikling og ungdomstid er i rask utvikling. Vi kan nå forme en oppvekstpolitikk basert på kunnskap, og vi kan hvis vi ønsker det, bedre tilrettelegge for at barn og ungdom med vansker og skader skal kunne fungere i barnehage og på skole.

Kunnskap forplikter. Forståelsen av hvordan barnehjernen formes av omsorg og at omsorgssvikt har kraft i seg til å destabilisere selve verktøyet som barn skal bruke for å mestre det vanlige dagliglivet forplikter. Kunnskap gir også muligheter som Magne Raundalen og Trygve Børve vil benytte gjennom å se på utviklingen fra The Liverpool Society for the Prevention of Cruelty to Children, via vår Vergemålslov frem til i dag.

De vil peke på hvilke behov for tilpasning barn med reguleringsvansker har i barnehage og skole og hvordan deres vansker utfordrer helsevesenets tradisjoner og rigiditet på en slik måte at de ofte ikke får den hjelpen de har behov for. Siste del vil omhandle fremtidens barnevern og barnevernets rolle fra å fange opp barns nødrop til å bidra til gjenoppretting.