En grunnleggende tanke i BPA er at det er den funksjonshemmede selv og hans/hennes pårørende som selv vet hvor skoen trykker og at disse vet best hvordan deres liv skal styres.
Aberia jobber for at alle brukere av våre tjenester skal få innflytelse på beslutningsprosesser, og utforming av eget tjenestetilbud. Aktiv medvirkning fra brukere og pårørende muliggjør en individuelt tilpasset BPA-drift.
Video: Birgit Skarstein snakker om sitt valg av BPA-leverandør.
Fordelene med BPA i Aberia
Vi er et 100% norskeid selskap, og har et brennende ønske om å være Norges mest attraktive BPA leverandør.
Vi gir deg grundig opplæring som er tilpasset deg, uansett funksjonsnivå.
Du har din egen fast BPA-rådgiver, som kjenner deg og dine assistenter.
Du har en egen driftskonto.
Du får alltid bistand.
Hos oss har vi et solid kvalitetssystem og en kursplan med nyttig innhold for både deg og assistentene dine.
Video: Dagfinn Enerly forteller hvorfor han valgte Aberia.
Kan jeg få BPA?
Alle med et tjenestebehov har mulighet til å søke om å få disse tjenestene organisert som BPA, frem til du når en alder på 67 år.
Det spiller ingen rolle hva slags diagnose eller funksjonsnedsettelse du har. Det er kommunen som avgjør hvor mange timer du får i vedtaket ditt. Dokumentasjon fra blant annet fastlege og spesialist vektlegges.
Hvordan søker jeg BPA?
For å få brukerstyrt personlig assistanse (BPA), må du søke kommunen om dette. Søknaden må inneholde en redegjørelse av behovene dine for personlig assistanse, samt legeerklæring og andre erklæringer fra spesialisthelsetjeneste osv. Få frem så mye informasjon om deg og hverdagen din som mulig.
Meld fra til kommunen eller bydelen du tilhører om at du ønsker å bytte leverandør av BPA tjenester. Du trenger ikke oppgi grunn til bytte, og det vil heller ikke påvirke vedtaket ditt at du bytter leverandør.
Den hos oss som blir din rådgiver vil kontakte deg for å bli kjent. I denne perioden bruker vi tid på å finne ut av dine behov og ønsker. Ønsker du hjemmebesøk, kommer vi gjerne hjem til deg.
Alle assistentene du har i dag følger deg, selv om du bytter leverandør. De beholder lønnen de har i dag. Dette kan i noen tilfeller bli justert opp dersom nåværende lønn er lavere enn det Aberia tilbyr.
Vi kan hjelpe deg med å bytte leverandør.
Video: Mona og Dagfinn Enerly forteller om hverdagen med BPA-ordning i Aberia.
Kan Aberia tilby BPA der jeg bor?
Aberia har avtale med flere kommuner i Norge, og vi drifter BPA-ordninger av ulik størrelse fra nord til sør i landet.
Klikk på et fylke for å se kommunene hvor vi har konsesjon til å tilby BPA-tjenester.
Eidskog kommune Elverum kommune Gjøvik kommune Gran kommune Grue kommune Hamar kommune Nordre Land kommune Kongsvinger kommune Os kommune Søndre Land kommune Sør-Odal kommune Vestre Toten kommune Våler i Solør kommune Østre Toten kommune
Fredrikstad kommune Frogn kommune Halden kommune Hol kommune Indre Østfold kommune Lillestrøm kommune Moss kommune Nesbyen kommune Nesodden kommune Råde kommune Vestby kommune Ås kommune
Arbeidsleder i Aberia
Med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i Aberia skal du føle deg helt sikker på at dine behov og din brukermedvirkning ivaretas.
Vi vil gi deg råd og veilede deg til å bli en trygg og god arbeidsleder. Du vil få den opplæringen som er nødvendig for å drive din BPA-ordning.
For å få mest mulig nytte av timene du har fått tildelt, er det viktig med god planlegging av hva som skal gjøres disse timene.
Etter lang erfaring med planlegging og tilrettelegging av BPA-ordninger, har vi utarbeidet gode verktøy slik at du som arbeidsleder får mest mulig ut av din assistanseordning.
Video: Dagfinn Enerly forteller om prosessen for valg av assistenter til sin BPA-ordning hos Aberia.
Hva vil det si å være arbeidsleder?
Arbeidslederen er assistentens nærmeste overordnede og fungerer som virksomhetens daglige leder. Det er ditt ansvar som arbeidsleder å organisere assistentene slik at ditt assistansebehov blir best mulig ivaretatt. Du må i tillegg utforme arbeidsplaner og arbeidsinnhold i overensstemmelse med gjeldende lover og regelverk.
Assistentene skal i hovedsak gjøre de oppgavene arbeidsleder, på grunn av sin funksjonsnedsettelse, ikke kan utføre selv.
Riktig bruk av assistanse i hverdagen kan gi overskudd slik at du kan gjøre de tingene som er viktig for deg.