Denne nettsiden anvender cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre opplevelse på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Detaljer

Verdighet for
den enkelte

HELDØGNSTILBUD INSTITUSJON

Vi er voksne, ansvarlige mennesker som har god utdanning og lang erfaring med barn og ungdom som bor på institusjon, familiehjem og hybler. Vi som jobber på avdelingene vil ditt aller beste. I Aberia jobber vi i noe som heter medleverturnus. Det betyr at de bor og sover sammen med deg i 3 og 4 dager sammenhengende, før et nytt team kommer og gjør det samme. Som oftest er det 3 team du vil bli kjent med. Vi skal ivareta deg og dine rettigheter så lenge du bor hos oss.

Vi har fokus på hyggelige og trivelige omgivelser. Vi ønsker at våre barn og ungdom skal få skreddersydde fritidstilbud som gir en positiv opplevelse. I den forbindelse har vi et bredt utvalg innen hest, musikk, motor cross m.m. (Tilbudet kan variere noe fra plass til plass)

Vi vil at du skal lære, trives og oppleve trygghet.

BRUKERMEDVIRKNING

Vi vil at du som bor hos oss, skal få nødvendig informasjon om hva som skjer med deg og hvordan vi jobber med din sak. Vi mener at vi får til et bedre samarbeid med alle hvis vi er åpne og ærlige mot hverandre. Du kan bestemme selv om du vil delta på møter med kommunen, staten og andre samarbeidspartnere som kan påvirke din framtid og livssituasjon.

Du kan bestemme selv i personlige spørsmål, og du har rett til å få hjelp med å ta vare på penger og egne eiendeler. Bor du i institusjon vil vi at du skal delta på husmøter sammen med de voksne og andre ungdommer slik at vi i fellesskap kan planlegge innkjøp av mat og utstyr som vi trenger på institusjonen, og for at du skal kunne planlegge ukedagene dine, eller spennende aktiviteter og besøk i helgene. Brukermedvirkning handler om å bidra selv til et trygt og godt opphold på institusjonen mens du bor her.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

 • Det å skulle flytte på institusjon kan føles skummelt. Hvis du skal flytte til oss lurer du sikkert på hvordan det er det å bo her? Da kan vi fortelle deg at avdelingene våre er helt vanlige bolighus. Vi gjør klart et rom til deg som du kan sette ditt eget preg på når du flytter inn. Det er viktig for oss at du føler deg hjemme og trives i både huset og på rommet ditt. De fleste avdelingene er lagt opp sånn at flere ungdom bor sammen. Alle ungdommen har egne mål for oppholdet hos oss,men vi spiser middag sammen hver dag og gjør ofte noen felles aktiviteter, som kino eller bowling i helgene. Er du heldig
  møter du kanskje en ny venn for livet.

 • Vi har noen enkle husregler på avdelingen som er forutsigbare og trygge for alle. I husreglene er det beskrevet felles måltider, ukepenger, leggetid mm. Om du skal bo på institusjoner, familiehjem/fosterhjem eller hybler har vi fokus på at vi har hyggelige og trivelige omgivelser. Vi ønsker at våre barn og ungdom skal få skreddersydde fritidstilbud som gir en positiv opplevelse. Eksempler på dette kan være fotball, hest, musikk, motorcross mm. (Mulighetene kan variere noe fra plass til plass.) Det forventes at dere skal ha et skoletilbud eller annet dagtilbud.

 • Vi mener at dette er viktig for mestring og utvikling, så vi hjelper deg med det som oppleves som vanskelig for deg. Er det skoleveien som er skummel så følger vi deg, og er det lekser som er vanskelig så hjelper vi deg med skolearbeidet. Vil du jobbe, men er uten arbeidserfaring så hjelper vi deg med å skrive søknad og finne jobber du kan søke. Veien blir til mens
  du går, men vi skal gå sammen med deg

HELDØGNSTILBUD I INSTITUSJON

Vi har avdelinger innen atferd,omsorg og akutt, samt omsorgssenter for EMA. Utgangspunktet er ungdommer som
av ulike årsaker ikke lenger kan bo hjemme, som har det vanskelig med seg og sine omgivelser, og som i kortere
eller lengre tid er i behov av et institusjonsopphold for å få til en endring i sin livssituasjon.

 • Omsorgs plasseringer
  Unge plassert etter §§ 4-4, 4. ledd eller 4-12 (forhold i hjemmet) med omfattende tilleggsproblematikk
 • Atferds plasseringer
  Unge med alvorlige atferdsvansker – lav risiko for videre negativ utvikling plassert etter §§ 4-24 eller 4-26
  Unge med alvorlige atferdsvansker- høy risiko for videre problemutvikling plassert etter §§ 4-24 eller 4-26
 • Akutt plasseringer
  Barn/ungdom med behov for akuttplassering. Vi er godkjent for § 4-6, 1 / § 4-6, 2 ledd og § 4-25.
 • Enslige mindreårige asylsøkere
  Vi har omsorgsentre for enslige mindreårige asylsøkere under 15 år.

TA KONTAKT MED OSS

Ring oss på +47 911 69 494 eller bruk kontaktskjema nedenfor.

*Må fylles utpost@aberia.no Kontaktskjema - institusjon

OPPDRAGSGIVER?

Ønsker du å inngå avtale med Aberia? Ta kontakt med en av våre medarbeidere.

Kontakt oss

Vær oppmerksom på at e-post og skjema på internett har svakheter som gjør at opplysninger kan komme på avveie. Send derfor ikke sensitive eller fortrolige opplysninger med e-post.