Coverbilde med Sigurd Sollien og Willy Brusdal

«Hvordan ble du sånn?»

En podcast med Sigurd Sollien og Willy Brusdal

Et bredt spekter av spennende gjester forteller om oppvekst, veivalg og opplevelser som har vært med å forme dem.

Podkasten produseres av Aberia i samarbeid med Showfabrikken Media.

Promo

Episode 16: Finn Schjøll

Hvordan ble du sånn, Finn Schjøll?

Finn Schjøll er en av Norges mest folkekjære blomsterdekoratører og en kjent TV-personlighet med et smittende, godt humør. Hør han fortelle om sin livsfilosofi, som flere kan ha noe å lære av. Finn Schjøll kom ut av skapet i en tid hvor det innebar en risiko. I dag er han en tussete bestefar med en sterk merkevare.

Bli bedre kjent med blomsterelskeren i denne utgaven av «Hvordan ble du sånn?»

Episode 15: Ole Evenrud

Hvordan ble du sånn? Ole Evenrud

Som ung kalte han seg Ole i’Dole, hadde høysåtehår og braksuksess med låta «Det vakke min skyld». Etterhvert trakk han seg bort fra rampelyset og jobbet i noen av Norges største plateselskap. Ole Evenrud flyttet tilbake til hjembyen, var med å initiere Allsang på grensen og fortsatte som produsent og låtskriver, for bla. Kurt Nilsen. Så ble han både adoptivfar og fosterfar, og i dag høyaktuell med “Norges største megahit.

Bli bedre kjent med Ole’idole Evenrud i denne utgaven av «Hvordan ble du sånn?»

Episode 14: Dennis Storhøi

Coverbilde for episode 14

En av Norges skuespillerveteraner byr på et dypdykk i historien. Han er mest kjent for den eldre garde som tyven i barnefilmen Camilla Og Tyven og reportoaret siden den gang har bestått av både spillefilm og TV-serier.

Han holdt på å drukne under innspilling av Den 13. Krigeren og ble forfulgt av en psykopatisk mann i England etter en teaterforestilling. Dette og mye mer når du nå skal bli bedre kjent med Dennis Storhøi i Hvordan Ble Du Sånn.

Episode 13: Jan-Petter Dahl

Coverbilde for episode 13 med gjest Jan-Petter Dahl

En pressesjef må kunne helle olje på vannet når det oppstår konflikter. TV2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, har vært ‘hands on’ på realitykriser, fotograf under prinsesse Dianas begravelse og opplevde lynsjestemningen mot fotografer i England i kjølvannet av den tragiske ulykken.

I oppveksten måtte moren hans stille opp som sjåfør så han kunne være først der ‘det skjedde’. Bli bedre kjent pressesjefen i denne utgaven av «Hvordan ble du sånn?»

Episode 12: Åge Sten Nilsen

Coverbilde for episode 12

Åge Sten Nilsen har tatt flere oppgjør med seg selv i årenes løp og har det bedre enn noen gang. I denne episoden tar han blandt annet et verbalt oppgjør med mobbing, noe han også aktivt gjør gjennom prosjektet Metal against bullying. Den nybakte trønderen nyter livet mer enn noen gang, men veien dit har ikke vært bare enkel, faktisk mye mørkere enn du visste.

Nå skal du få møte bare Åge, og hvordan han ble sånn.

Episode 11: Fridtjov Såheim

Coverbilde for episode 11

De mest rufsete og bøllete rollene i Norsk film har en tendens til å havne i Fridtjovs tolkning. Varg Veum, Bølgen og suksess-serien Lillyhammer er bare noen av titlene han har under beltet. Kokkedrømmen ble lagt på hylla ganske tidlig men én drøm har han ikke gitt helt slipp på i en alder av 53 år.

Fridtjov Såheim gir deg i denne episoden et dypere innblikk i hvordan HAN ble sånn.

Episode 10: Venke Knutson

Coverbilde for episode 10

På begynnelsen av 2000-tallet herjet hun på Norske hitlister med bl.a låten Panic, Jealous cause I love you og selvsagt duetten When the stars go blue med Kurt Nilsen. Deretter ble det stille. Lenge.

Venke Knutson er 43 år gammel, kommer fra den lille bygda Birkeland utenfor Kristiansand og er et arbeidsjern av de sjeldne. I tillegg til å drive musikkskole tar hun på sin egen måte også et oppgjør med ensomheten gjennom konseptet “skravlekopp”.

Episode 9: André Jerman

Coverbilde for episode 9

Han er 52 år gammel og kommer fra Oslo. I tillegg til å ha fått juling av politispaner Eirik Jensen i sin ungdom har han siden 2004 trimmet nordmenns lattermuskler på scener over hele landet. Han har vært skuespiller, radioprogramleder og tidligere reiseleder.

Bli med komikerveteran André Jerman tilbake til oppveksten på Uranienborg og alle begivenhetene som formet han inn i voksenlivet.

Episode 8: Asgeir Borgemoen

Coverbilde for episode 8

Han var for mange kjent som han med det røde håret i barne-tv.

Håret er ikke rødt lenger og erfaringsregisteret innen tv, teater og musikk har i årenes løp gått fra grønt til et meget nyansert og rikholdig fargekart. Drømmen om å bli politimann tviholdt han på til langt inn i voksen alder før underholdningskarrieren for alvor tok av.

I likhet med andre var også Asgeirs oppvekst fyllt av tilfeldigheter som har loset han frem til dagens tilværelse. Møt tv og teatermannen Asgeir Borgemoen.

Episode 7: Lisa Aisato

Coverbilde for episode 7

Hun var tidlig flink til å tegne.

Hun syntes det var mye morsommere å tegne karikaturer av de andre i klasserommet enn å gjøre matteoppgaver.

I voksen alder har hun illustrert en lang rekke varme og nære barnebøker man finner i bokhylla på barnerom over det ganske land, og som høster strålende terningkast i alle landets aviser. Men hvordan ble det sånn? Svevde hun bare avgårde på en rosa sky i barneårene og inn i voksenlivet og suksessen?

Bli bedre kjent med illustratøren og småbarnsmoren, Lisa Aisato.

Episode 6: Gaute Grøtta Grav

Coverbilde for episode 6

Han tilhører en tid hvor realitykonsepter var nytt i Norge. I 2001 var han den aller første vinneren av farmen på Tv2 og deretter var han programleder i samme program i en årrekke. Nå lager han Norske Ferieperler sammen med sin samboer Cathrine. Hvordan var oppveksten og familieverdiene til noen med så mye guts og drive? Bli bedre kjent med Gaute Grøtta Grav.

Episode 5: Aslak Hartberg

Coverbilde for episode 5

Han er han i Klovner I Kamp som ikke er Dansken eller Fingern. Han har gått under pseudonymet Alis blandt ihuga Klovner-fans. I tillegg til å være filmmusikk-komponist og en særdeles habil bassist er han også forfatter av selvhjelpsboken «Farvel frykt». Men på toppen av alt er han også pappa. Bli bedre kjent med Aslak Hartberg og hans historie.

Episode 4: Jørn Lande

Podkast med Jørn Lande

«Big in Japan» er et uttrykk de fleste er kjent med. Jørn Lande er stor i langt flere land en Japan under pseudonymet Jorn, Masterplan og en rekke andre band. Her hjemme er han blandt den gemene hop mest kjent som mannen som sang «Alt for Norge» i 1994. Men hvem er denne beskjende rockeren fra Rjukan egentlig? Og ikke minst, hvem var han som barn?

Episode 3: Mina Hadjian

Podkast med Mina Hadjian

Hun er for mange kjent som Norges kanskje mest frittalende radioprofil. Den gang satte hun både Ludvig Nessa & Tore Tvedt godt på plass. Nå lager hun radio med innsatte i «Røverradioen» og hjelper mennesker på skråplanet tilbake til hverdagen. Bli bedre kjent med Mina og hvordan hennes barndom var.

Episode 2: Sanne Kvitnes

Hun er datter av sin far. Den folkekjære visesangeren Henning Kvitnes. Bli med følelsesmennesket Sanne Kvitnes tilbake til oppveksten hvor både et tragisk tap av bestevennen, men også en varm og god familie har formet artisten til den hun er.

Episode 1: Tom Nordlie

Podkast med Tom Nordlie

Han er for mange ufortjent kjent som sinnataggen i fotballtrener-mundur. I denne episoden blir du bedre kjent med Tom Nordlie, hans historie og opp og nedturene som har formet legenden.