Ofte stilte spørsmål om BPA

Brukerstyrt personlig assistanse skal gi et aktivt og uavhengig liv, i og utenfor hjemmets fire vegger. Vi vet at individuell tilrettelegging gjør stor forskjell – dette er en av grunnpilarene i vår drift av BPA-ordninger.

Les mer

Finn svar på dine spørsmål om BPA her.

Vi vet at BPA kan være et vanskelig tema å forstå med en mangde forskjellige regler ov praksiser. Derfor har vi samlet sammet noen av de vanligste spørsmålene vi får om BPA.

Hva står BPA for?

BPA står for: Brukerstyrt Personlig Assistent, eller i noen sammenhenger: Brukerstyrt Personlig Assistanse. Dette er en ordning i Norge som lar personer med funksjonshemninger ha mer kontroll og selvstendighet i sin egen hverdag. Med BPA kan de selv styre og organisere hjelpen de trenger, i stedet for å være avhengige av faste besøk fra hjemmetjenesten. Ordningen kan være spesielt nyttig for personer med betydelig og varig funksjonsnedsettelse som trenger hjelp i dagliglivet.

Hva er Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA)?

BPA er en ordning som lar personer med betydelig og varig funksjonsnedsettelse styre og organisere sin egen hverdag ved å ha mer kontroll over den hjelpen de mottar.

Hvem kan søke om BPA?

Alle personer med betydelig og varig funksjonsnedsettelse som trenger assistanse i hverdagen kan søke om BPA. Det er kommunen som vurderer søknaden og bestemmer om personen er kvalifisert for ordningen.

Hva betyr det å være arbeidsleder for en BPA-ordning?

Som arbeidsleder har man ansvar for å organisere og instruere de personlige assistentene. Dette inkluderer oppgaver som å lage arbeidsplaner, lede møter, og sørge for at assistentene har den nødvendige opplæringen.

Hva gjør en personlig assistent i en BPA-ordning?

En personlig assistent utfører oppgaver som brukeren trenger hjelp til. Dette kan inkludere alt fra personlig hygiene og matlaging, til å bistå med sosiale aktiviteter og transport.

Hvordan søker jeg om BPA?

Søknaden sendes til kommunen. Det kan være nyttig å kontakte et BPA-selskap for veiledning i søknadsprosessen.

Hvordan blir mine behov vurdert av kommunen?

Kommunen vil vurdere dine behov basert på søknaden og eventuelt ytterligere intervjuer eller hjemmebesøk. De vil se på hvilke oppgaver du trenger hjelp med, hvor mye hjelp du trenger, og om BPA er den beste løsningen for deg.

Kan jeg velge mine egne assistenter i en BPA-ordning?

Ja, som arbeidsleder i en Aberia BPA-ordning har du rett til å velge dine egne assistenter.

Har du spørsmål om BPA som ikke ble besvart her?

Vi svarer gjerne på dine spørsmål om alt innen BPA! Det er bare å ta kontakt med oss.

Fordeler med BPA i Aberia

Juridisk bistand

Du får juridisk bistand

Oppfølging

Personlig oppfølging

BPA Barn

Lang erfaring med BPA

Eportal

E-læringsportaler

Tilgjengelighet

Respons 365 dager i året

Sertifikater

Godkjent og sertifisert

Kontaktperson

Portrettbilde av Morten

Morten Blix

Leder BPA

Telefon:
470 11 114
Send e-post

Skriv til oss

Hva kan vi hjelpe deg med?(Påkrevd)
Skriv gjerne litt om situasjonen din, men unngå sensitive personopplysninger.
Ved å trykke på Send godtar du du at vi lagrer dine opplysninger. Vi må gjøre dette for å kunne svare på din henvendelse. Dine opplysninger blir benyttet i henhold til vår personvernerklæring.