fbpx
Rockesokkdagen BPA-gjengen

Rock sokkene og knus fordommene!

I dag feirer vi verdensdagen for Downs syndrom ved å gå med fargerike og ulike sokker for å markere mangfoldet og støtte en viktig sak.

Knus fordommene

Verdensdagen for Downs syndrom ble etablert av FN i 2011 og feires globalt hvert år. I år er budskapet internasjonalt “End the stereotypes”, som her i Norge oversettes til “Knus fordommene”. Et viktig budskap vi i Aberia støtter fullt ut. Vi ønsker å bryte ned fordommer og vise at alle er unike, uansett bakgrunn eller utfordringer.

Rockesokk
Rockesokk

Hvorfor sokker

Dagen har lenge blitt markert som Rockesokk-dagen, der folk over hele verden bruker to forskjellige, fargerike sokker. Du vil se det i det virkelige liv, og sosiale medier vil fylles opp av det. De fleste har nok sett dette før, men vet kanskje ikke hvorfor? 

Downs syndrom kromosomer
Downs syndrom kromosomer

Downs syndrom kjennetegnes ved å ha et ekstra kromosom. Kromosomene ligger sammenkrøllet i omtrent alle cellene i kroppen vår. Bretter du ut kromosomene og sorterer dem, kan de minne om fargerike sokkepar. Har man Downs syndrom finnes det tre «sokker», eller kromosom 21, inne i cellene, i stedet for to. Derav også datoen; 21.3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *