fbpx
Bilde fra Standvirksomhet

Bli familiehjem med Aberia nå!

Til tross for Korona har dessverre ikke antallet barn som trenger fosterhjem gått ned. Aberias familiehjemsavdeling mottar ukentlig flere søknader fra kommuner som trenger hjelp til å finne fosterhjem.

I snart ett og et halvt år har rekrutteringsarbeidet til fosterhjem, eller familiehjem som vi kaller det, gått trått. Kjøpesentre, idrettsarrangement, biblioteker og andre arenaer hvor vi vanligvis treffer motiverte familier, har vært utilgjengelige for oss. Nærkontakt med fremmede har vært forbundet med risiko, og de aller fleste av oss har tilbragt mye av tiden hjemme med våre nærmeste. Dette har vært greit for mange, men dessverre ikke for de barna som har et vanskelig hjemmemiljø.

Første halvdel av 2021 hadde Aberia hele 102 søknader om å skaffe familiehjem. Det betyr at det er mange barn og unge som lever på vent. De venter på et trygt og godt hjem som kan gi de en god omsorgsbase på vei inn i voksenlivet. Vår aller viktigste jobb er å hjelpe disse barna nettopp med dette.

Når vi rekrutterer nye familiehjem til fosterbarn, er det viktig å møte og snakke med mange mennesker. Av alle de vi møter, blir de færreste fosterhjem. Vi treffer mange som er i en fase der de ikke kan åpne hjemmet sitt til et barn eller ungdom, men forhåpentligvis vil de huske praten de hadde med Aberia, og ta kontakt når de blir klare. Kanskje treffer vi noen som har en nabo eller en tante som de tenker er godt egnet. Eller når det en dag under lunsjen blir snakket om det å være fosterhjem, tenker de på Aberia og tipser noen om å kontakte oss.

Derfor er målet vårt å snakke med mange folk, spre god informasjon og «så frø». Akkurat i disse dager ser det ut som mulighetene til å treffe flere endelig er her igjen. Aberia har vært fast utstiller på boligmessene i flere år, og nå er de gjenåpnet. Til nå har vi vært i Oslo, Kristiansand og Fredrikstad. Der har vi møtt mange fine folk som kanskje blir familiehjem for oss i Aberia.

Utover høsten blir vi å finne i Drammen 29.-31. oktober og i Trondheim 19.-21. november. Alle er hjertelig velkomne til å treffe oss for en prat. Hvem vet, kanskje du blir den som endrer alt for et barn som trenger deg?