fbpx
Et hjerte fra et fosterbarn - Aberia

Et hjerte fra et fosterbarn

Å skulle vise kjærlighet, gi tillit og føle trygghet til noen du ikke har kjent så lenge er ikke bare enkelt. Dette kan føles vanskelig for fosterforeldre, men enda vanskeligere vil det være for et barn som har allerede i ung alder har opplevd svik og brutte forhold. Slik har det vært for Leah på 13 år.

Men ikke lenger. Nå har Leah laget et «Trygg her» dørskilt til rommet sitt. Hun tok et hjerte av tre som hun malte rosa og hang på døra. På den ene siden skrev hun: «Mitt rom» og på den andre siden «Trygg her».

Når Monica, familiens konsulent spurte Leah om hun kunne få dele denne fine historien satte Leah seg ned og skrev et brev hvor hun klokt reflekterer over hva fosterhjemmet betyr for henne.

«Det er ikke det de har som gjør at jeg trives, det er hvordan de er mot meg».

«Jeg kan snakke med fostermor og jeg stoler på hun, og hun lytter. Fosterfar er flink til å fikse ting, hjelpe meg med fag, ta meg med på motorsykkelturer, båtturer, slalåmtur og sånn».

Leah forteller videre i brevet at hun føler seg heldig og har fått en ny stor famille med søsken, søskenbarn og besteforeldre som alle behandler henne som en av familien.

«Jeg kan si en ting som er sikkert: JEG TRIVES HELT UTROLIG GODT!!».

En heldig jente, og en heldig fosterfamilie som begge har funnet noen å bli glade i, og som er utrolig viktige i hverandres liv.

Takk til Leah, 13 år<3