fbpx
Misto Dobra

Innsamlingskampanje til barn i Ukraina

Aberia starter etter påske opp et prosjekt for å hjelpe krigsrammede barn i Ukraina gjennom den ukrainske organisasjonen Misto Dobra («City of Goodness»).

Det er over ett år siden Russland startet krigen mot Ukraina, og ukrainerne trenger fortsatt hjelp og støtte. Behovene er store, og Misto Dobra bygger nå sitt fjerde og femte hus for å kunne ta imot enda flere flyktninger, deriblant et helt barnehjem som må evakueres fra nær fronten.

Om noen uker igangsetter vi en innsamlingskampanje til inntekt for Misto Dobra, hvor vi håper å engasjere alle i og rundt Aberia. Bak initiativet står Aberia sammen med våre andre søsterselskap i NHC; Hero, Norlandia & Kidsa barnehager, Frösunda og Norlandia Care.

Jonas Berg Jonas og Willy Brusdal fra Aberia, sammen med et par andre representanter fra NHC, drar i slutten av april på besøk til Misto Dobra, som ligger i byen Tsjernivtsi i Sørvest-Ukraina, ved grensen til Romania. Intensjonen med besøket er å se nærmere på behovene og hvordan vi best kan hjelpe og støtte dem i det videre arbeidet.

Om Misto Dobra

Før krigen drev Misto Dobra krisesenter for voldsutsatte kvinner og barn. Misto Dobra er fortsatt et krisesenter, men etter fullskalainvasjonen i fjor har de utvidet hjelpen. De har tatt imot tre fulle barnehjem fra Øst-Ukraina som måtte evakueres ved krigens start, samt de har tatt imot flyktninger (kvinner og barn) fra nær fronten, slik at de i dag driver både barnehjem, barnehage og flyktningesenter, i tillegg til krisesenter.

I tillegg hjelper de fattige familier, barnehospital og ensomme og fattige eldre med blant annet mat, medisiner og andre behov.

Mange flere enn Misto Dobra i dag klarer hjelpe, trenger hjelp. Pr i dag har de boende rundt 190 barn i alle aldre og 60 kvinner. Mange av disse barna er sterkt traumatiserte som følge av krigen. Noen er blitt foreldreløse. Flere av barnehjemsbarna er født med nedsatt funksjonsevne.

Misto Dobra ønsker å gi disse barna enda bedre oppfølging enn de klarer i dag. Og de ønsker å hjelpe enda flere som ber om hjelp og er rammet av krigen.

Vi håper vårens innsamlingsaksjon kan gi et viktig bidrag til dette. Mange små bidrag kan bli til noe stort, og gi viktig hjelp og støtte til barn som har måttet flykte på grunn av krigen.

Det vil snart komme mer informasjon om Ukraina-innsamlingen, og vi håper mange har lyst å være med og bidra!

I mellomtiden vil vi ønske alle en riktig god påske!

Lenker for mer informasjon om Misto Dobra:

Hjemmeside: https://misto-dobra.com.ua/english/
Instagram: https://www.instagram.com/misto.dobra/
Facebook: https://www.facebook.com/mriyamartu/

Marta Levchenko, leder i Misto Dobra: https://www.instagram.com/maybutneua
Kortfilm: https://www.youtube.com/watch?v=YyZE7a8dfNA