fbpx
Jul på jobb

Jul på jobb? Det er alltid veldig hyggelig!

Jul med medleverturnus

I Aberia er det flere ansatte som jobber medelever turnus, det vil si at når en går på jobb, jobber man flere døgn i strekk. Noe som betyr at enkelte år skjer julefeiringen på jobb sammen med tjenestemottakere og kollegaer. Hvordan er det egentlig å feire jul i en av våre institusjoner? Vi har snakket med en av Aberia’s ansatte ved Oslos avlastningsbolig, Aileen, for å høre litt hvilke tanker hun har rundt å feire jul på jobb.

Aileen Farhangmehr har jobbet i Aberia i 4 år, og har nå stilling som ledende miljøterapeut. En stillingstittel som utgjør mer ansvar og spennende arbeidsoppgaver knyttet til fag, veiledning og noen administrative oppgaver. Hun er en av mange ansatte som skal tilbringe julen på Voksentoppen. Dette er en av Oslos største avlastningsboliger og som har brukere i alle aldre og med ulikt funksjonsnivå.

Hvordan er det å feire jul på Aberia?

Det er alltid veldig hyggelig, vi får anledning til å legge opp dagene slik som brukerne og personalet ønsker og det er ganske befriende. Vi har også tilgang på bil så vi kan reise til julemarkeder og andre hyggelige aktiviteter om tjenestemottaker har lyst til det.’ Det er alltid veldig hyggelig, vi får anledning til å legge opp dagene slik som brukerne og personalet ønsker og det er ganske befriende. Vi har også tilgang på bil så vi kan reise til julemarkeder og andre hyggelige aktiviteter om tjenestemottaker har lyst til det.

Gjør dere noe spesielt for å markere julen?

Vi pynter med julepynt og spiser felles julemiddag på julaften. Vi lager all maten på boligen så det lukter deilig julemat på hele avlastningen.

Hvordan opplever dere at brukerne har det på avlastningsboligen i julen?

Vi opplever at de har det veldig fint. De får være med på å styre dagene som de ønsker eller har behov for også får de jo ganske mye godt å spise da, ler Aileen.

Hvordan er det å ikke feire jul hjemme med familien?

For å være ærlig, befriende. Ikke de samme forventningene som man kanskje ellers har når man skal samle storfamilien. Hjemme blir det mye som skal skje på liten tid, her er det tjenestemottakeren som legger føringer for dagen og vi stresser ikke så mye rundt typiske «juletidsfrister». Blir middagen en halvtime forsinket så blir den det.

Vi i redaksjonskomiteen ønsker alle ansatte god jul, hjemme eller på jobb.