fbpx
Et kjærestepar, hvor en er soldat i den Ukrainske krigen

Krigsbarna i Ukraina: Er katastrofen blitt en vanesak?

Krigen i Ukraina er i sin 17. måned, og har blitt en vane vi snakker mindre og mindre om. Akkurat nå kjempes en stor, intens og dødelig kamp for Europas fremtid. Vi må holde oss våkne!

Du gjør ikke noe galt om du ikke går rundt og kjenner på uro og empati for folket i Ukraina hver eneste dag. Det er normalt og menneskelig at inntrykk som gjentar seg mange ganger, blir normalisert og ikke gjør oss oppskaket. Samtidig er det et faktum at krigen har endret seg, og er inne i en kritisk fase. Og situasjonen for de svakeste barna er ikke bedre:

· Ukrainas «offensiv» mot Russland i øst, fører til mange flere tapte menneskeliv.

· Krigen ser mer og mer ut som en gammeldags skyttergravskrig, som kan vare fryktelig lenge.

· Sverige blir NATO-medlem, Russland er presset og ledelsen i Moskva er uforutsigbar. Det er farlig.

· Russland angriper rolige steder i Midt- og Vest-Ukraina med raketter, og dreper sivile i vilkårlige byer ulike steder i landet. · Misto Dobra, barnesenteret som Aberia støtter i Tsjernivtsi, rapporterer om større behov for varer. De trenger grøt, bleier, morsmelkerstatning og andre forsyninger.

· Senteret fortsetter å utvide og bygge opp tilbudet, blant annet til barn med alvorlige diagnoser og funksjonshemminger. Det koster penger.

Aberia vil i tiden fremover fortsette å invitere til økonomiske bidrag til Misto Dobra. Under Arendalsuka i august vil vi presentere senteret og våre initiativer. I høst vil vi reise rundt i Norge og invitere kolleger til å bidra med aktiviteter som kommer våre ukrainske venner til gode. Du kan lese mer om prosjektet her. Vipps-koden for små og store bidrag er #808058

Gutt fra Ukraina koser med to hunder
En gutt på seenteret som gir ly til krigsrammede barn, Misto Dobra, koser seg med to av de mange hundene som også bor her.
Forsyninger ved en nødhjelpssentral i Vest-Ukraina
Varer ved en nødhjelpssentral i Vest-Ukraina er pakket og klare for sending til familier ved fronten i Øst.
Kjærestepar har et par timer sammen før han reiser tilbake til Krigen
Et kjærestepar har noen timer sammen, før han reiser tilbake til krigen.