fbpx
Kurs for barnevernsavdelinger

Kurs for våre barnevernsavdelinger

Onsdag, torsdag og fredag denne uken var mange av våre ansatte i våre barnevernsavdelinger samlet på kontoret i joggesko og treningsklær på Sør Arena sammen med instruktørene Claude og Stina. De har holdt både grunnkurs, oppfriskningskurs og lederkurs for ressurspersoner i skadeavvergende teknikker og konfliktdempende kommunikasjon. 

I tillegg har Claude og Stine vært på både avdeling Vik og Tofte for å veilede direkte inn mot boligens utforming samt komme med innspill til den grunnleggende HMS-risikovurderingen. 

Ansatte kan føle seg utrygge i barnevernsinstitusjoner i perioder, og opplæringen i skadeavvergende teknikker og konfliktdempende kommunikasjon har som mål at miljøpersonalet skal oppleve seg tryggere og mer robust i møte med barn og unge som utfordrer. Voksne som føler seg trygge på jobb vil også bidra til bedre omsorg og behandling for våre barn og ungdommer.

Vi takker for tre lærerike, spennende og aktive dager sammen med Claude og Stine – og ser frem til å få dem ned igjen til Sør senere i vår.