fbpx
Jul i EMA-avdelinger

Litt om våre EMA-avdelinger

Høsten 2021 åpnet vi Stuaveien for mottak av EMA-barn. Vi tok imot vårt første barn i oktober-21 og etter det har det kommet jevnt med barn. På våre EMA (enslige mindreårige asylsøkere) avdelinger tar vi imot barn under 15 år som kommer alene til Norge. De er av behov for varm og god omsorg og en trygg og stabil tilværelse etter en lang flukt.

Stuaveien har plass til 8 barn og per nå bor det 8 barn i påvente av opphold og bosetting i kommuner.  På Stuaveien bor det 5 gutter og 3 jenter. De har aktiviteter som boksing, fotball, cricket og ungdomsklubber og de lærer seg språket raskt.

I Aberia er vi flinke til å snu oss rundt og opprette nye tiltak etter henvendelser fra oppdragsgivere, og grunnet stor pågang og få statlige plasser var det et ønske fra Bufetat om å opprette flere plasser for EMA.

I mars-22 fikk vi godkjent Lilloseterveien på Ammerud for 6 barn, men det tok tid før vi tok imot barn der da det var plutselig var få barn som kom til Norge uten følge. Lilloseter skulle i hovedsak ta imot barn fra Ukraina, men disse kom aldri. I september tok vi imot det første barnet fra Afghanistan, og etter 4 dager var 6 barn plassert på Lilloseter. Vi heiv oss på nytt rundt og fikk godkjent de siste 6 plassene og etter en drøy uke var disse også fylt opp. Så på Lilloseter bor det nå 12 gutter, hvorav yngste er 10 år.

I desember var trykket på EMA-plasser så stort at ledelsen i distrikt øst valgte å åpne 2 nye avdelinger her. Vi ble godkjent for 6 plasser på Villa Sole i Vestby og 10 plasser på Hemsen i Moss. På Villa Sole bor det nå 5 barn og på Hemsen 2 barn. 

Det er størst andel av afghanske og syriske flyktninger, men vi har også barn fra Etiopia og Eritrea plassert hos oss. Mange av dem har hatt mange måneder på flukt og opplevd mye vondt. Vi jobber traumebevisst og innehar kultursensitivitet i møte med disse barna. Vi streber etter å la dem få lande i trygge omgivelser med varme voksne som ivaretar dem. De aller fleste av disse barna ønsker og gleder seg for å kunne gå på skole, spille fotball og være i et trygt miljø- dette gir vi dem så godt det lar seg gjøre.

I desember pynter vi til jul og lager en ny tradisjon for barna som er plassert på omsorgssentrene, vi har julekalendere og adventslys og forteller om norsk juletradisjon samtidig som vi lærer om deres tradisjon.

Les mer om arbeidet vårt her.