fbpx
Miljøterapeut i Aberia

Miljøterapeut i Silurveien

Anne Birgit Kalvik er Telemarking som har bodd i Oslo i 19år, og ser nå på Oslo som sitt sted og sin by. Hun er opprinnelig utdannet med master innen medier og kommunikasjon og har jobbet i flere forskjellige jobber – blant annet som journalist. Hun elsker å utdanne seg og å lære nytt og har derfor også skaffet seg en bachelor som barnehagelærer med spesialisering som spesialpedagogikk.

Nå jobber hun som miljøterapeut 1-1 og stortrives med det. Det hele startet som et vikariat for snart ett år siden – og hun har nå «flyttet inn» som hun selv sier. Medlever stilling passer henne perfekt – det føles ikke som å være på jobb når du kan kose seg med ungdommen på aktiviteter. Hygge med pizza ute eller i boblebadet på Røa bad og andre hyggelige aktiviteter.

Fordelen ved å bo på jobb er at hun kan være 100% til stede både fysisk og mentalt i 3-4 døgn. Når hun så er ferdig på jobb tar det jo litt tid å nullstille seg – men så er hun 100% til stede hjemme i 7 døgn. Det er veldig fint å kunne være mamma 100% og ikke ha jobben i hodet under middagen og utover kvelden.

Å jobbe 1-1 er også noe helt annet for en barnehagelærer som er vant til 1-18 …. En annerledes jobb, men en veldig givende jobb som hun anbefaler på det sterkeste.

Rapportskriving er hun god på, og det henger nok sammen med hennes journalistikk bakgrunn og «den evige studenten». Men, det er også en veldig viktig oppgave som miljøterapeut det å dokumentere godt. Samspill og brukermedvirkning er viktig, og det er også noe av årsaken til at hun stortrives i jobben sin.

Hun forteller at hun ble veldig godt tatt imot som ny vikar på avdelingen som ligger like utenfor Oslo. Avdelingen består av flere enheter med forskjellige beboere og bemanningsløsninger. Samarbeid på huset er et viktig fokus. Hun fikk den grunnleggende opplæringen fra start i tillegg til at alle hennes kollegaer er rause. RAUSS som er våre prinsipper i Aberia blir brukt flittig i arbeidshverdagen. De står for:

R-Respekt for alle

A-Aldri gi opp

U-Uformell men profesjonell

S-Stol på andre og vær til å stole på

S-Se muligheter og ikke problemer

I tillegg til gode arbeidsforhold og trivsel med brukeren legger hun vekt på at det er så mye humor, glede og godt samarbeid på huset. Det er god rolleforståelse og et felles ønske om å løfte og hjelpe hverandre til å få en god arbeidshverdag.

Ledig stilling

Vi har nå ledig stilling som Miljøterapeut til en av våre omsorgsboliger i Bodø. Vi søker deg som er målrettet og strukturert med ekstra omsorg for andre mennesker. Du er glad i å samarbeide og å få til gode resultater – og jobber godt selvstendig når det er tid for det. Du bidrar til et hyggelig arbeidsmiljø, og tåler psykiske utfordringer og høyt arbeidspress.

Det søkes etter voksne personer med helse- og sosialkompetanse på høyskolenivå, og/eller personer med annen relevant bachelorutdanning. Det er en fordel om du har videreutdanning i psykisk helse, rus, miljøterapi eller annen relevant tilleggskompetanse, men ikke avgjørende.

Det er ønskelig at søker har erfaring fra arbeid med mennesker som har psykiske lidelser, atferdsutfordringer, emosjonelle og sosiale vansker. Det vil bli lagt vekt på personlige egenskaper som personlig trygghet, stabilitet og evne til å romme og tåle brukernes utfordringer over tid.

Se våre ledige stillinger her!