fbpx
Steinar fosterforelder

Møt Steinar, en av våre fosterforeldre

Bli kjent med Steinar

Steinar lever et aktivt liv med 9 barn, 1 fostersønn og 4 hunder. Da de eldste barna flyttet ut anså familien seg som egnet til å ta seg av et nytt barn. Steinar synes det er fint at fostersønnen får oppleve det samme som de andre søsknene gjorde under sin oppvekst.

«Det er helt fantastisk å se at han håndterer mer og passer mer inn. Han er blitt som en av våre, og har det bedre meg seg selv. Det gir meg mye å se at han får til ting, og at gliset hans skimter til. Jeg vokser mye pga. dette også, og jeg ser meg selv. Jeg tror det gir så mye at det kan ikke veie opp mot fritid. Det å ha et barn hjemme og se forbedringer og alt som skjer med barnet det kan ikke betales i fritid.»

Steinar råder enhver familie som har tid, plass og hjerterom til flere mennesker å bli fosterfamilier. Familien var på diverse hjembesøk og kurs i forkant av prosessen. Til tross for at de opplevde dette som tidkrevende, påpeker Steinar at han nå har forståelse for hvorfor det er en lang prosess.

Fosterhjem igjennom Aberia

Familien valgte Aberia som familiehjems leverandør, og angrer ikke på valget. Steinar oppfordrer andre som har lyst til å bli fosterforeldre å ta kontakt med Aberia. «Her får dere råd og opplysninger, og jeg synes det har vært verdt hvert minutt jeg har lagt inn med guttungen. Det gir meg så mye tilbake.»

Familiehjem

Visste du at det finnes 100 barn som venter på en ny familie hver dag? Aberia er en landsdekkende tilbyder av familiehjem og beredskapshjem med lokasjoner i Moss, Sandefjord, Hamar, Kristiansand, Trondheim og Kirkenes. Et familiehjem er et forsterket fosterhjem, hvor den ene fosterforelderen er hjemme med barnet på fulltid. Majoriteten av barna som bor i våre familiehjem er mellom 7-15 år, og felles finner vi behovet for voksne som kan gi trygghet, omsorg og kjærlighet. Har dere rom til en til?

Se videointervjuet med Steinar her: