Silje Gjertsen startet i oktober som avdelingsleder i Aberia, og bringer med seg erfaring innen rusomsorg og barneverntjenesten. Vi fikk henne til å dele sine tanker om den nye stillingen, sine forventninger og hva som gjør Aberia til en spennende arbeidsplass.
Brenner for rusfeltet
Silje er 29 år gammel, utdannet sosionom med en mastergrad i rus og psykisk helse. Hun har omfattende erfaring fra ulike felt innen rusomsorg, blant annet arbeid med rusavhengige over 18 år ved Mo Gyldenpris, både på natthjem og dagsenter. Hun har også jobbet i barneverntjenesten i 3,5 år.
– Jeg brenner for rusfeltet. Det startet allerede under studiene, da jeg var i praksis på en korttidsavdeling på Sykehuset Innlandet. Der fikk jeg sansen for denne typen arbeid, og følte blant annet et ønske om å hjelpe disse menneskene; Være en som behandler dem med respekt og verdighet, med et inderlig ønske om å bedre deres livskvalitet. Mange blir utstøtt i samfunnet, noe jeg synes er vondt å se på. Ofte er de bare sårbare mennesker som har vært gjennom et tøft og vanskelig liv. Fremover ønsker jeg å være en pådriver for å tilby mennesker med rus og psykiske helseproblemer gode tjenester og oppfølging.
Ønsket en lederstilling
Silje hadde en ambisjon om å få en lederstilling innen sitt fagfelt. På Finn.no fant hun ved en tilfeldighet stillingen som fanget hennes interesse.
– Aberia virket som en spennende mulighet, og som avdelingsleder gir det meg sjansen til å veilede og jobbe tett på både personal og beboere. Jeg ser på det som givende og interessant. Det er jo noe helt nytt for meg, men noe jeg tror jeg vil trives med, sier Silje.
Godt tatt imot av ansatte og kolleger
Silje gikk inn i stillingen som avdelingsleder på en avdeling i Bønes i Bergen denne høsten, og er også med på å starte opp et nytt tilbud for to beboere i Olsvik.
– Det er veldig spennende, sier hun. – De på Bønes har vært uten leder en stund, men jeg opplever at jeg har blitt godt mottatt av både ansatte og ledere.
De fleste Silje er leder for jobber i medleverturnus. Selv jobber hun vanlig uke, men er tilgjengelig for de hun leder også på kveldstid og i helger, ved behov.
– Jeg har gitt beskjed til alle ansatte om at de bare kan ta kontakt hvis det er noe, og ønsker å være tilgjengelig dersom det trengs, sier hun.
Systematisk arbeid og delegering
At det var mye å sette seg inn i, var Silje forberedt på. En ting er å bli kjent med nye kolleger, avdelinger og brukere. I tillegg kommer opplæring i forskjellige systemer, opplæring på avdelingene og interne kurs på Aberiaskolen.
– Jeg opplever at jeg tar systemer fort. men det tar tid å komme inn i alt, sier hun. – Forventningene mine stemmer veldig godt overens med det jeg så for meg så langt. Jeg trives med det systematiske arbeidet, risikovurderinger, planlegging, delegasjon og samarbeid. Det er veldig viktig for meg med samarbeid med personalet, da det er de som sitter med den daglige kontakten med hver enkelt beboer som er viktig kunnskap å ha med i planverket.
Kort vei til ledelse
Silje ble positivt overrasket over organisasjonsformen i Aberia.
– Ting går raskt, og det er veldig kort vei opp i tjenesteleddene, sier hun. – Det går fort å få avklaringer, noe jeg synes er positivt. Selv er jeg på boligene jeg leder flere ganger i uken, og har igjen kort vei til min leder.