fbpx
Bordtennis

Spiller bordtennis når det koker på jobb

– Hvis det koker, får vi et avbrekk her. Og så blir vi fysisk slitne av å spille i stedet for å bli kognitivt slitne, sier Irene Bilberg. Hun er udannet sosionom og er en av avdelingslederne ved Aberia Ung Vest.

– Jeg kan være stresset når jeg går inn her. Det kan føles som en motorvei i hodet mitt. Men så senkes skuldrene mine, og når jeg går ut igjen har jeg fått ryddet opp i det som var vanskelig, sier Bilberg.

Hverdagene som avdelingsledere for miljøterapeutene som jobber med sårbare unge, kan være utfordrende. Da kan bare fem minutter med bordtennis gjøre susen.

– Jeg har mer trua på en halvtime bordtennis i stedet for at det skal kverne i hodet på en ansatt resten av dagen, sier leder for avdelingslederne, Birthe Skar.

Sosionom Charlotte Flygansvær tror også at bordtennisen smitter positivt over på både miljøterapeutene og ungdommene. En halvtime senere får Flygansvær inn på kontoret for å legge tilbake bordtennisracketene. Der sitter resten av bordtennisgjengen. Nå i full konsentrasjon foran hver sin PC. Leken er over – i hvertfall for denne gang.

Tekst og bilder: Hanna Skotheim for fontene.no