fbpx
Birgit Skarstein og ansatte i Aberia

Aberia takker Birgit Skarstein for et hyggelig besøk

Mandag 30. mai var vi så heldig å få besøk av Birgit Skarstein. Hun ble kjent i 2012 gjennom NRKs suksesserie «Ingen grenser» med Lars Monsen. Der viste både hun og de andre deltagerne at man kan oppnå det uoppnåelige, og at livet faktisk ikke har noen grenser. Birgit er en flott ambassadør for Aberia og vi er stolte over samarbeidet med henne.

Jeg, Maria Kristine Svendsen, kunne skrevet en hel bok om Birgits merittliste, hun har ikke hatt mange late dager. Birgit har i alt 11 VM-medaljer (7 i roing og 4 i langrenn). I juni 2021 satte hun ny verdensrekord i klassen PR1 W1x med tiden 9.56,54 og brøt den magiske grensen på ti minutter som ingen hadde slått før henne.

Birgit har blitt tildelt flere priser for sitt engasjement i samfunnet og idretten generelt. I 2021 ble hun tildelt Norske Kvinners Sanitetsforenings hederspris, «Fredrikkeprisen», for sin modige og tydelige stemme for et større mangfold, for menneskers muligheter og håp selv om forutsetningene er ulike.

Under besøket hennes i Moss var jeg så heldig å få spørre henne noen spørsmål. Jeg tenkte lenge på hva jeg skulle spørre om. Når man googler Birgit Skarstein så kommer det opp utallige reportasjer av hva hun har fått til og oppnådd i livet så langt. Jeg ville vite litt mer om hvem Birgit er utenom idretten. Så jeg kjørte 90-tallets skoledagbok-variant!

  1. Hva er din drømmeferie?

«Fjelltur», kommer det momentant fra Birgit. Så får hun et vandrende blikk og forteller at hun gjerne kunne tenke seg å padle i Karibien… eller Lofoten, så er vi plutselig tilbake på fjelltur i Lofoten eller kanskje Dovre. Jeg har på følelsen at Birgit, som oss andre, har lyst til å reise overalt!

  1. Hva ville du bli da du var liten?

«Marinbiolog»! Det svaret kom også ganske kjapt. Hun hadde nemlig lest når hun var liten at 70% av havet er uoppdaget.

  1. Har du en favorittgodis/snack?

«Frukt, og gulrot. Jeg kan knaske på gulrøtter hele dagen», sier hun og ler.

  1. Hva er din «guilty pleasure»?

«Popmusikk!», kommer det ganske kjapt fra Birgit.

  1. Hva liker du å gjøre på fritiden?

«Naturen»! Hun elsker å være ute sammen med familie og venner, men sier ikke nei takk til en fest. Hun avslutter med sin herlige trønderdialekt og et stort smil; «full fæst og fræs, eller stille og rolig».

  1. Har du et livsmotto?

Svaret kommer ikke like fort som på de andre spørsmålene, så jeg gir noen forslag som Aberia sitt slagord «Verdighet for den enkelte», og det Hege på kontoret her i Moss går rundt og sier hele tiden; «Du får det ikke mer moro enn du lager sjæl!». Da kommer hun på et hun liker slagordet; «Enten så går det eller så går det over».

Det var det vi rakk før hun måtte reise videre til neste møte, som var med ingen andre enn prinsesse Märtha Louise. De to skal nemlig være programledere for TV 2s «Sommerfest fra Telemark», som blir sendt på tv den 24 juni.

Vi ønsker Birgit lykke til i verdenscupregattaen i Poznan, Polen, den 17.-19. juni!