fbpx
Birgit Skarstein

Birgit Skarstein og Aberia jobber sammen!

Vi er glade for å kunne fortelle om vårt nye samarbeid med Birgit Skarstein!

Birgit er idrettsutøver i roing og langrenn, og en samfunnsprofil med et sterkt sosialt engasjement. Hun er opptatt av å gjøre en forskjell, og det passer perfekt med Aberias arbeid for å skape best mulige rammer for den enkeltes liv og utvikling. Vårt samarbeid vil omfatte mange aktiviteter som kan inspirere og bidra til læring, motivasjon og kreativitet.

Som 20-åring ble Birgit lam etter en feilsatt epiduralbedøvelse, og ble raskt etterpå kjent for det norske folk gjennom sin deltakelse i NRKs suksess Ingen Grenser med Lars Monsen i 2011. Gjennom det siste tiåret har hun vært en aktiv stemme for mangfold, inkludering og fellesskap og har fått en rekke priser for sitt samfunnsengasjement. Birgit har en synlig stemme i mediebildet, er en svært attraktiv profil for talkshow, foredrag og lignende, og ledet blant annet den direktesendte Idrettsgallaen 2020 som programleder sammen med Nicolai Ramm.

Birgit har til sammen elleve VM-medaljer og har vunnet verdenscupen totalt i både roing og langrenn. I tillegg har hun vunnet folkets hjerter ved å være blant Norges mest populære utøvere. I 2019 mottok Birgit norsk idretts høyeste hedersutmerkelse, Egebergs Ærespris, for sine prestasjoner på idrettsarenaen og innsats som verdibærer i samfunnet. I februar 2021 ble hun hedret med Fredrikkeprisen for sitt bidrag for et mer åpent og mangfoldig samfunn, og for at hun har møtt motstand med kjærlighet og godhet.

Mange så henne kanskje som historiens første deltaker i rullestol i «Skal vi danse» sist høst. Birgit har bidratt til å sette paraidrett på kartet både nasjonalt og internasjonalt, og har blant annet bidratt i å utvikle utstyr både for bredde og topp. Hun er en del av det norske rolandslaget, og trener til vanlig med Olaf Tufte & co på Årungen utenfor Oslo. Birgit satte nylig verdensrekord på romaskin og har nå blikket rettet mot de Paralympiske lekene i Tokyo til sommeren.

Aberia er stolte av vår nye samarbeidsavtale, og gleder oss til fortsettelsen!