fbpx
Sommerjobb i Aberia

Sommerjobb i Aberia

Det å ha en sommerjobb vil for mange av dere være deres første møte med arbeidslivet. 

Å være ung og litt usikker på karriereveien er noe mange av oss har opplevd. Mange av oss lurer på om dette er yrket for meg eller om jeg vil jobbe ved dette selskapet. Hvordan skulle det være mulig å få svar på alle spørsmålene uten å jobbe som vikar, spesielt om sommeren? 

Alle vet at de fleste arbeidsgivere trenger vikarer om sommeren, og vi er én av dem.  Sommerjobben er en god mulighet til å bli bedre kjent med oss som arbeidsgiver, og hvordan det er å jobbe som miljøterapeut.  

Hvorfor søke sommerjobb? 

Å ha en sommerjobb er viktig og noe mange av oss vil anbefale deg å gjøre, da dette er den beste måten å komme inn i arbeidslivet på. Mange arbeidsgivere er ute etter erfaring, og selv om du bare har jobbet et par måneder, er det likevel bedre enn ingenting. Ved å jobbe som sommervikar får du relevant arbeidserfaring som vil hjelpe deg å forstå om jobben passer for deg, samtidig som du tjener kanskje dine første penger og utvider nettverket ditt. 

Hvordan er det å være sommervikar i Aberia?  

For å få et mest mulig korrekt bilde av hvordan det er å jobbe hos oss, snakket vi med en av våre sommervikarer som begynte å jobbe hos oss i sommeren 2023, Vilde Teige, og som fortsatt er en del av teamet vårt.  

Vilde er ansatt i Aberia Omsorg og jobber for tiden i et tiltak som er 7/14 (7 dager på, 14 dager fri). Det er viktig å nevne at turnusen kan være forskjellig, avhengig av hvilken avdeling du jobber på (f.eks. du kan ha en 3 på – 7 av – 4 på – 7 av turnus). Vilde kom i kontakt med Aberia på en karrieredag i forbindelse med studiet hennes. Noen av grunnene til at hun søkte, var fordi hun fikk inntrykk av at Aberia var et sted der hun ville få muligheter til å utvikle seg selv på ulike måter og kunne ta del i et godt arbeidsmiljø med gode ledere, samt en variert arbeidsdag med varierte arbeidsoppgaver og ansvarsområder. Også turnusordningen var noe hun bet seg merke i, da hun aldri har jobbet medleverturnus før og var nysgjerrig på hvordan dette fungerte. 

Aberia: Hvordan var din første dag som sommervikar i Aberia? Kan du beskrive det?

Vilde: Før jeg startet i stillingen som sommervikar hadde jeg to opplæringsvakter. Dersom jeg ser bort i fra opplæringsvaktene mine, var min første dag som sommervikar i Aberia veldig bra. Jeg følte meg først og fremst veldig ivaretatt og velkommen av både leder og kollegaene mine. Jeg erfarte at det ble tatt hensyn til at jeg var ny og uerfaren de første dagene mine på jobb, samtidig som både leder og kollegaer hadde forventninger til meg og jobben som skulle utføres.

Det var dog ingen som forventet at jeg visste eller kunne alt, men jeg følte jeg fikk mulighet til å prøve meg på egenhånd, lære og ta del i beslutninger som skulle tas da også min mening hadde noe å bety selv om det var min første arbeidsdag. Både leder og kollegaer stilte opp for meg dersom det var noe jeg lurte på eller trengte hjelp til – ingen spørsmål var for dumme, noe jeg satt veldig pris på.

Aberia: Hvordan vil du beskrive arbeidsmiljøet? 

Vilde: Et godt arbeidsmiljø preget av trivsel, godt samarbeid, åpenhet og positivitet blant kollegaene og leder. Vi har god relasjonsorientert ledelse, god kommunikasjon og muligheter for både faglig og personlig utvikling. Jeg setter pris at det er rom for å være seg selv, jeg føler jeg blir lyttet til og sett. En konsekvens av det gode arbeidsmiljøet har det bidratt til å øke motivasjonen min til å gjøre en god jobb, være produktiv og videre bidra til den gode trivselen på arbeidsplassen.

Aberia: Hva liker du best med å jobbe hos oss, og hva liker du minst? 

Vilde: Jeg trives i jobben min av flere grunner, deriblant at jeg opplever å ha meningsfulle arbeidsoppgaver og ansvarsområder, jeg har gode relasjoner til alle kollegaene mine samt lederne mine. Jeg opplever å få anerkjennelse for arbeidet jeg gjør, jeg er en del av et godt arbeidsmiljø og en positiv arbeidskultur. Jeg trives også veldig med å jobbe medlever. 

Når det kommer til spørsmålet om hva det er jeg liker minst, syns jeg det kan være vanskelig å svare på da jeg genuint trives veldig i jobben min hos Aberia. Dersom jeg må komme på noe så blir det kanskje mangel på privattid da man bor og jobber på bolig, som medfører at man får lite tid for seg selv. Dette er jo også noe man ikke kommer foruten når man jobber medlever, så her hjelper det veldig på med et godt arbeidsmiljø.  

Aberia: Hvorfor synes du folk bør søke sommerjobb? Har du noen tips til de som ønsker å jobbe som sommervikarer i 2024? 

Vilde: Jeg syns folk bør søke sommerjobb først og fremst for å opparbeide seg arbeidserfaringer og komme seg ut i arbeidslivet. Dette gjelder uavhengig av hvilken jobb man søker – de aller fleste setter pris på arbeidserfaring. Noe av det som er fint med sommerjobb er også det at man nødvendigvis ikke forplikter seg ikke til noe langvarig, noe som gir muligheter for å teste ut forskjellige yrker og arbeidsoppgaver til man finner noe man liker og trives med. 

Tips til de som ønsker å jobbe som sommervikarer i 2024 vil jeg si først og fremst å være engasjert og positiv. Vis din interesse for miljøarbeid og vis at du er motivert og klar til å bidra! Husk å vær tålmodig og ikke gi opp. Vær åpen og ta imot alle de erfaringene og mulighetene du kan få. Frem dine gode egenskaper, gjerne egenskaper som fokuserer på tidligere erfaringer som viser din evne til å jobbe i team og med mennesker. Og ikke minst – vær deg selv!  

Sommerjobb i Aberia
Fin utsikt vi har her! Her sitter vår hyggelige kollega, Vilde Teige, ved siden avdelingen der hun jobber.

Hva forventer vi av våre sommervikarer? 

Vi vet at de fleste av dere kanskje ikke har så mye arbeidserfaring, og det er helt i orden. Vi er opptatt av ditt potensiale, og så lenge du er interessert i å utvikle deg, vil du få støtte fra vår side. En svært viktig forventning fra vår side når du jobber som sommervikar, er at du er fleksibel og kan jobbe på ulike hus. Vi kommer ikke til å sende deg til Nord-Norge hvis du for eksempel bor i Oslo, men du bør være åpen for å jobbe i et bestemt område i nærheten av der du bor. Hvis du er en person som er faglig engasjert, flink til å skape relasjoner og som bryr seg om andre, kan det å jobbe som Miljøterapeut være et godt valg for deg. 

Hvem kan søke på sommerjobb hos oss? 

Hvis du fortsatt er student eller snart er ferdig med studiene, anbefaler vi deg å søke om sommerjobb. De mest relevante utdanningene for oss er vernepleier, sosionom, sykepleier og barnevernspedagog, men andre relevante bachelorutdanninger kan være relevante for oss (f.eks. pedagogisk utdanning, barnehagelærer eller psykologi). 

Et viktig tips for dere som søker sommerjobb fra oss!  

Vi vet at det kan være vanskelig å skaffe deg jobb, derfor anbefaler vi deg å begynne å finne en jobb fra tidlig. Det er mange som søker sommerjobb så konkurransen kan være tøff.  

Å ha en sommerjobb kan være veldig gøy, og du får mulighet til å lære og utvikle deg selv samtidig som du kan møte nye mennesker og bygger et nettverk og ikke minst få en forståelse om hva har du lyst til å gjøre i fremtiden.  

Vi åpner snart dørene for sommervikarer 2024, så hvis du er interessert i oss, kan du sjekke våre karriereside eller ledige stillinger. Vi tar gjerne en prat med deg.